Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Naboorientering om Julemærkefondens nye hus

I foråret 2022 igangsættes byggeriet af Julemærkefondens nye administrationsbygning på hjørnet af Baldersvej og Frederiksborgvej, og det er derfor nu tid til den første naboorientering.

Projekttegning af Julemærkefondens nye hus
Projekttegning af Julemærkefondens nye hus
Projekttegning af Julemærkefondens nye hus

Det er Liljeborg Aktieelskab der er bygherre på projektet, mens Julemærkefonden - som allerede er jeres naboer - bliver de daglige brugere af huset.

Med det nye hus får Julemærkefonden mulighed for, at hjælpe endnu flere børn endnu bedre. En øget hjælpe-indsats kræver flere medarbejdere og dermed mere plads.

I dag består Julemærkefonden af 24 ansatte, der står for den overordnede administration af de fem Julemærkehjem rundt i Danmark, samt indsamling af støtte og kommunikation med omverdenen mv.

I fremtiden kommer Julemærkefonden til at bruge endnu flere kræfter på at samarbejde med kommuner og organisationer, samt indføre nye opfølgningstiltag, hvor man i dialog med familierne sikrer, at børnene fortsætter med at trives efter opholdet er slut.

Det nye hus gør det muligt, at Julemærkefonden kan fastholde sin nærhed til Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde.

Antallet af børn, der mistrives i hverdagen, er desværre stadig højt. Derfor er behovet for Julemærkehjemmenes hjælpearbejde for børn i alderen 7-14 år mere relevant end nogensinde.

Gennem de seneste år, har Julemærkefonden målrettet arbejdet for at kunne hjælpe endnu flere børn, og hjælpe dem endnu bedre. Det betyder, at fonden nu årligt kan tilbyde næsten 1.000 børn et ophold på et af de fem Julemærkehjem i Danmark. Børnene bliver hjulpet ud af mobning og mistrivsel og får en ny start på tilværelsen.


Det gamle Haraldsborg i Roskilde set fra fjorden
Haraldsborg husholdningsskole i Roskilde
Inspiration fra historiske villaer på Frederiksborgvej i Roskilde

Byggeriets arkitektur og organisering

Huset er tegnet af den lokale tegnestue i Roskilde, Cornelius Vöge, som også varetager den samlede rådgivning under opførelsen af huset.

Huset placeres i samme facade-linje som de historiske villaer på Frederiksborgvej, og husets formsprog anvender arkitektoniske elementer med tydelige referencer til de bevaringsværdige villaer i området.

Nedbrydningsentreprisen af de to eksisterende huse forventes påbegyndt ultimo januar, og grunden klargøres til den nye bygning. Herefter vil der blive opsat byggepladshegn med info om byggeriet og det arbejde Julemærkefonden laver. I foråret påbegyndes byggearbejdet, og eventuelle støjvarsler udsendes god tid før støjende arbejde opstartes.

Dog må almindeligt forekommende byggestøj forventes i tidsrummet 7-18 på hverdage og i særlige perioder 7-14 på lørdage.

Som bygherre ser vi meget frem til at komme i gang med at hjælpe Julemærkefonden med at få bedre rammer til deres arbejde, og vi håber på jeres forståelse og tålmodighed i den kommende byggeproces.

Vi ser frem til at kunne invitere på byggepladsbesøg, når der kommer noget at se på.

Mange hilsner,
Liljeborg Aktieselskab,
v/ Direktør Dorthe Ploug Hansen

Arkitekt og rådgiver er Cornelius Vöge
Kontaktperson for byggeriet er Martin Praëm.

 
Hvis du vil læse nærmere om tankerne bag Julemærkefondens nye hus, er du velkommen til at besøge tegnestuens website.

 
Bygherre er Liljeborg Aktieselskab,
Kontaktperson er Direktør Dorthe Ploug Hansen.