Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

"NU HAR JEG MOD PÅ LIVET IGEN”

Håkon havde altid klaret sig godt – både i skolen og i fritiden. Men pludselig begyndte han at isolere sig og melde fra til alt. Et ophold på Julemærkehjem har givet ham selvtilliden og modet tilbage.

Smilende dreng, Julemærkehjemmene

En smilende og glad Håkon, som har fået mod på livet igen efter sit ophold på Julemærkehjemmet. Inden Håkon startede sit ophold havde han helt mistet troen på sig selv. Han havde lavt selvværd og begyndte at isolere sig.


”Jeg var fanget i en spiral, som bare gik nedad.” Sådan beskriver 14-årige Håkon sin tilværelse for to år siden. Pludselig begyndte hverdagen bare at ramle for den ellers så glade dreng.

”Jeg havde det skidt med mig selv og alle omkring mig. Jeg havde lavt selvværd og var dybt nede. Jeg begyndte at isolere mig. Jeg meldte fra til alt og alle og ville bare være alene. Jeg holdt mig hjemme, inde på mit værelse, hvor jeg ingenting lavede.”

Forældrene Anita og Stig var meget bekymrede, og de havde svært ved at forstå, hvad der skete med deres dreng.

”Normalt var han blandt de bedste i klassen, og pludselig kunne han ikke regne selv de mest simple stykker. Han havde altid været aktivt med mange fritidsinteresser lige fra kor til golf, og nu holdt han sig bare hjemme,” fortæller Anita.


Mange konflikter i skolen

Håkon mistede også lysten til at gå i skole, Hver dag var det en kamp at komme afsted, og dagene, hvor han måtte blive hjemme, fordi han havde hovedpine eller ondt i maven, blev flere og flere.

”Jeg havde det skidt i skolen. Der var mange konflikter i min klasse, så vi fik tit skæld ud af vores lærer. Selv om det var et fælles problem, tog jeg det hele meget nært og følte, det var min skyld.”

For Håkon var hverdagen heller ikke let. Hans lillebror er født med et handicap, og det stiller store krav til familiens tid og overskud. Derfor var der ikke nemt for dem, da Håkon begyndte at få det dårligt. Heldigvis blev han anbefalet at søge ophold på Julemærkehjem. Og det var nøglen til at bryde den negative spiral.


Fik rykket sine grænser

”Der var lutter gode oplevelse at være på Julemærkehjem, og jeg fik det meget bedre med mig selv. Der var mange sociale aktiviteter og et godt sammenhold. De voksne pædagoger tog imod mig, de lyttede til mig, så mig og forstod mig. Jeg følte, at de altid havde tid til mig.”

De mange aktiviteter, som udover at give Håkon et frirum, var med til at ændre hans syn på sine evner.

”Jeg spillede meget fodbold på hjemmet. Tidligere troede jeg, at jeg ikke kunne finde ud af det, men det oplevede jeg, at jeg sagtens kunne.”

Før havde han haft højdeskræk, men det ændrede sig også.

”Vi var ude at klatre, og her støttede de voksne mig til at rykke mine grænser. De pressede mig på en god måde ved hele tiden at fortælle mig, at jeg godt kunne klare det, og jeg bare skulle prøve at tage et skridt mere og så et til. På den måde nåede jeg målet ved egen kraft. Der var en stor succesoplevelse.”


Fremtid med musik

I dag sidder familien hjemme i Fredericia og føler, at glæden er vendt tilbage.

”Vi har fået vores gamle Håkon tilbage. Han har igen mod på livet og tør en masse ting. Det kører igen godt i skolen, han har så meget overskud, at han kan dele ud af det og få alle i klassen med,” fortæller Anita.

Og hun er ikke i tvivl om værdien af opholdet:

”På Julemærkehjemmet var de dygtige til at lytte til os, det er tydeligt, at de vil barnet det bedste. De skaber stor tryghed og lever op til den tillid, det kræver, når man sender sit barn af sted. De har været gode til at være i dialog med os undervejs og til at følge op, efter Håkon er kommet hjem.”

Håkon har fået troen på sig selv igen. Når han til næste år afslutter 9. klasse, skal han på musikefterskole. For drømmen er at komme til at optræde med sang og dans.

”Jeg skal snart være med i musicals som Flashdance og Footloose. Jeg har altid været glad for at synge, og nu skal det bare have et ekstra skud”, slutter han glad.

Optrædende dreng, Julemærkehjemmene

På Julemærkehjemmet var de dygtige til at lytte til os, det er tydeligt, at de vil barnet det bedste. De skaber stor tryghed og lever op til den tillid, det kræver, når man sender sit barn af sted. De har været gode til at være i dialog med os undervejs og til at følge op, efter Håkon er kommet hjem.

Anita, Håkons mor

Vi styrker børnenes selvtillid og selvværd

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp andre børn som Håkon

Kom på Julemærkehjem

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®