Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

ELENA OG MUSIKKEN

På Julemærkehjemmet Kildemose har 12-årige Elena lært at bruge musik og sange til at udtrykke de svære følelser, som hun oplever, når hun er ked af det.

Elena ved sit klaver.

Elena ved sit elektriske klaver, som hun havde med under sit ophold på Kildemose. Hendes ophold har i høj grad været præget af musik og sang, og hun har lært at bruge musikken til at udtrykke de ting, hun ikke kan sige med ord.


Elena begyndte på Julemærkehjemmet Kildemose, fordi hun blev drillet og mobbet af de andre børn i sin klasse. Det betød at Elena ofte blev ked af det, men hun havde svært ved at forklare eller sætte ord på sine følelser, og derfor blev hun nogle gange udadreagerende.

Når børn bliver udadreagerende, er det ofte, fordi de ikke kan sætte ord på det, der sker indeni. De kan have svært ved at rumme de følelser, de oplever, når de bliver mobbet, drillet eller holdt udenfor. Derfor kommer deres frustrationer og følelser ud sammen med deres reaktioner. Det fik Elena hjælp til at ændre under sit ophold på Julemærkehjemmet.


Sange, der gør en glad igen

Musik og sang har altid været en stor del af Elenas liv. Derfor var det helt naturligt, at netop det blev omdrejningspunktet for hende under opholdet på Kildemose. Hun begyndte at skrive sine egne sange, og sammen med sin lærer Lisbeth fandt hun ud af, hvordan musik og sang kan være en måde at sætte ord på det, som er svært og gør hende ked af det. Elena er endda begyndt at skrive sine egne sange som en vej til udtrykke sine følelser:

“Hvis der er noget, man ikke tør sige til andre, kan man skrive det ned. Så er det lige som om, man har fået sagt det til dem. De sange, jeg skriver, kan handle om, hvordan jeg kan blive glad igen, hvis jeg fx er ked af det, fordi nogen har mobbet mig. Sådan var det, før jeg kom på Kildemose.”

Elena spiller egen sang


ssssss