Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Jeg er blevet stærkere – både udenpå og indeni

Ida følte sig overset og alene i skolen. Men efter et ophold på et Julemærkehjem har hun fundet sig selv og sine styrker.

Ida er stærkere - både indeni og udenpå

Ikke alle børn er glade for at gå i skole. Ida på 13 år var engang en af dem.

Jeg var ikke særlig glad for min skole, Lærerne havde aldrig tid til at hjælpe mig. Når jeg kom i skole ville jeg egentlig bare gerne hjem. Der var ikke noget for mig at lave, og så jeg kunne jo lige så godt gå igen.”

Ida er ordblind, og derfor er hun afhængig af at kunne få ekstra hjælp i de timer, hvor de skal læse og skrive. Men desværre var det sjældent, hendes lærere havde det fornødne overskud.

Følelsen af at blive overset strakte sig ud i frikvarterne. Ida havde kammerater, men få nære venner at dele sine følelser med. Hun begyndte at tale negativt om sig selv og havde generelt ikke megen tro på sine evner. Og her kunne det være endt. Med Ida placeret for sig selv på bagerste række i en 7 klasse.


Styrke- og tillidstræning

Heldigvis ændrede det sig, da hun kom på Julemærkehjem. Motion, selvtillidsøvelser og samvær med andre børn dagen lang var opskriften på at få hendes styrker frem. Særligt fik hun smag for den fysisk krævende sport.

"Før jeg kom på Julemærkehjem dyrkede jeg ikke så meget motion. Men nu er det sjovere, for jeg har nogen at lave det sammen med. Jeg kan lide crossfit, cirkeltræning og pulstræning. Det er hårdt, men jeg kan klare det, fordi det også er sjovt. De voksne her er gode til at få gjort øvelserne sjove og veksle mellem leg og koncentration."

Også hendes selvværd har fået et skud energi gennem den målrettede pædagogiske indsats under opholdet.

Vi har lavet dramaøvelser, hvor vi spiller roller. Vi har trænet tillid, så man får troen på sig selv. Det var svært i starten, men det hjælper, når vi er mange om at gøre det.


En forvandlet pige

Til Julemærkehjemmet er der tilknyttet en skole, hvor børnene får undervisning hver dag. Men fordi de er så få elever i timerne, har det været en hel anden oplevelse for Ida.

I skolen får jeg hjælp, lærerne kommer til en med det samme, og jeg har ro til at lave mine ting. Tidligere var jeg meget genert i skolen. Jeg rakte ikke hånden op. Det kan jeg godt nu, for nu ved jeg, at jeg bliver hørt og set.

Opholdet har forvandlet Ida. Den stille pige er forsvundet, og i stedet sidder en pige, som bobler af energi og glæde ved at fortælle om sin nye hverdag.

Jeg har fået masser af venner og oplevelser. Jeg kan mærke, at jeg er blevet meget gladere for mig selv. Mine forældre siger også, at de har fået en gladere Ida. Jeg er blevet stærkere både udenpå og indeni. Opholdet har lært mig, at jeg meget stærkere, end jeg troede.

Vi styrker børnenes selvtillid og selvværd

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp andre børn som Ida

Kom på Julemærkehjem

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®