Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

CHOKOLADEPINDE TIL VARM CHOKOLADE

Opskriften er til ca. 14 chokoladepinde. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Thomas Evers Poulsen.

chokoladepinde

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge

  • 40 g hvid chokolade
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 tsk. kanel
  • 2 dl. mælk pr. kop

Værktøjer

  • 14 rørepinde
  • Silikoneform med plads til 14 små støbte chokolader

TIP:

  • Brug chokolade uden sukker for en lettere udgave

Sådan gør du

Smelt først den hvide chokolade over vandbad. Kom herefter den hvide chokolade i en pose og klip et lille hul i det ene hjørne. Lav chokoladestriber i silikoneformen ved forsigtigt at klemme chokoladen ud af posen, mens du bevæger hænderne fra side til side.

Smelt den mørke og lyse chokolade sammen over vandbad og kom kanel og revet appelsinskal i. Hæld forsigtigt den smeltede chokolade i silikoneformen og stik til sidste en rørepind i hver chokolade, inden de støbte chokolader sættes på køl.

Lad chokoladepindene stivne og server dem herefter sammen med opvarmet mælk. En varm kop chokolade laves ved, at en chokoladepind røres ud i 2 dl. opvarmet mælk.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

ssssss