Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

CHOKOLADEPINDE TIL VARM CHOKOLADE

Opskriften er til ca. 14 chokoladepinde. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Thomas Evers Poulsen.

chokoladepinde

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge

  • 40 g hvid chokolade
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 tsk. kanel
  • 2 dl. mælk pr. kop

Værktøjer

  • 14 rørepinde
  • Silikoneform med plads til 14 små støbte chokolader

TIP:

  • Brug chokolade uden sukker for en lettere udgave

Sådan gør du

Smelt først den hvide chokolade over vandbad. Kom herefter den hvide chokolade i en pose og klip et lille hul i det ene hjørne. Lav chokoladestriber i silikoneformen ved forsigtigt at klemme chokoladen ud af posen, mens du bevæger hænderne fra side til side.

Smelt den mørke og lyse chokolade sammen over vandbad og kom kanel og revet appelsinskal i. Hæld forsigtigt den smeltede chokolade i silikoneformen og stik til sidste en rørepind i hver chokolade, inden de støbte chokolader sættes på køl.

Lad chokoladepindene stivne og server dem herefter sammen med opvarmet mælk. En varm kop chokolade laves ved, at en chokoladepind røres ud i 2 dl. opvarmet mælk.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.