Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Besøg fra skolen derhjemme:
”Så dejligt at se, hvordan du stråler her”

At få besøg fra klassen derhjemme er en del af opholdet for mange Julemærkebørn. Det gælder blandt andet for Freja, der har været på Julemærkehjemmet Liljeborg. Og det besøg har været en rigtig god oplevelse, siger både hun og hendes lærer Louise.

Freja og Louise på besøg på Liljeborg

"Det er bare så dejligt at se, hvordan du stråler her," siger lærer Louise Lindberg Poulsen til hendes elev Freja Madsen, da vi møder dem begge en solskinsdag i juni.

Freja er netop nu på Julemærkehjemmet Liljeborg. Til daglig går hun i 7. klasse på Vigersted Skole i Ringsted, hvor Louise er hendes klasselærer. Som mange andre Julemærkebørn har Freja i dag haft besøg af sin klasse.

En rigtig god oplevelse, synes Freja:

Det har været rigtig rart at møde klassekammeraterne igen. Jeg begyndte at græde, da jeg så dem, men det var af glæde. Og det er jo godt. Det er er tegn på, at jeg savner dem, og har noget godt at komme tilbage til.

Freja Madsen,  Julemærkehjemsbarn, Julemærkehjemmet Liljebog


Besøget gør det nemmere at vende tilbage

Frejas lærer, Louise, er enig:

"Det er helt ok at savne, og du bliver jo mødt med kram, fordi dem fra klassen er så glade for at se dig. Og du har altså bare været så sej i dag! Jeg tænker også, det gør det nemmere for dig, når kommer tilbage, fordi kammeraterne i klassen har set dig her og ved, hvor du har været," siger hun.

Også fagligt for Louise som lærer har besøget været værdifuldt:

"Det har været godt for mig som lærer at se det i praksis og møde lærerne her. Det vil gøre det meget nemmere for mig at hjælpe Freja med at komme tilbage i klassen på den bedste måde, når hun kommer retur," siger Louise.


Opholdet på Julemærkehjemmet gør en forskel

Freja besluttede sig selv for at tage på Julemærkehjem. Freja havde nemlig et ønske om at tabe sig, få mere selvtillid og blive bedre til at tale foran mennesker. Den beslutning gjorde stort indtryk på Louise:

"Det har været stort for mig som Frejas lærer, at Freja fik mod til at tage den udfordring, det er at tage på Julemærkehjem. Vi stod begge to og var lidt rørte den dag, hun sagde til mig, at nu gjorde hun det."

Freja oplever, at opholdet gør en forskel for hende:

"Det var hårdt i starten, hvor jeg havde hjemve, men det har også været rigtig godt, for folk er altid bare så imødekommende, søde og smilende. Det er også rart med de kortere skoledage. Det giver mere overskud til at være en del af alt det sociale, der er her. Det kan jeg mærke gør en forskel."

Det kan Louise bekræfte:

"Jeg kan allerede nu mærke på dig, at der sket nogle ting. At du har en anden tilgang og positiv tilgang til det hele. Den måde du har taget imod os her og vist og rundt – det har bare været vildt flot," siger Louise.


Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2023 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®