Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2018JulemærkerJulekortGavemærkerPinsKogebøgerAndre varere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuleDonationFirmajulekortFrankeringBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartner
Se alle nyhederSe videoerSe JuleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdInformation omSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

PEBERNØDDER fra
Julemærkehjemmet HOBRO

TIP: Prøv dem med rugmel!

Det skal du bruge:

  • 35 g. smør.
  • 200 g. hvedemel.
  • 50 g rugmel.
  • 2 spsk. olie.
  • 1 æg.
  • 100 g. sukker.
  • 50 g. mørk farin.
  • 1/2 tsk. hjortetakssalt.
  • 1 1/2 tsk. stødt kanel.
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme.
  • 1/2 tsk. stødt nellike.
  • 1/4 tsk. hvid peber.
  • 2 spsk. vand.

Sådan gør du:

Smuldr smørret i melet. Rør de øvrige ingredienser i.

Rul dejen til 1 cm. tykke pølser. Læg pølserne på plastfilm på et skærebræt og dæk dem med plastfilm.

Stil brættet i køleskabet i ca. 30 min.

Fjern filmen og skær dejpølserne  i 1/2 cm. tykke skiver.

Rul dem evt. til kugler. Sæt skiverne/kuglerne på en bageplade med bagepapir.

Bag pebernødderne i ca.8-10 min. Ved 200 grader på næst-øverste ribbe til de er gyldne.

Tip! I stedet for hvedemel kan du bruge rugmel.


Servering

Server risalamanden med kirsebærsovs eller anden frugtsovs. Kom eventuelt en hel mandel i.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK