Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

PEBERNØDDER fra
Julemærkehjemmet HOBRO

TIP: Prøv dem med rugmel!

Det skal du bruge:

  • 35 g. smør.
  • 200 g. hvedemel.
  • 50 g rugmel.
  • 2 spsk. olie.
  • 1 æg.
  • 100 g. sukker.
  • 50 g. mørk farin.
  • 1/2 tsk. hjortetakssalt.
  • 1 1/2 tsk. stødt kanel.
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme.
  • 1/2 tsk. stødt nellike.
  • 1/4 tsk. hvid peber.
  • 2 spsk. vand.

Sådan gør du:

Smuldr smørret i melet. Rør de øvrige ingredienser i.

Rul dejen til 1 cm. tykke pølser. Læg pølserne på plastfilm på et skærebræt og dæk dem med plastfilm.

Stil brættet i køleskabet i ca. 30 min.

Fjern filmen og skær dejpølserne  i 1/2 cm. tykke skiver.

Rul dem evt. til kugler. Sæt skiverne/kuglerne på en bageplade med bagepapir.

Bag pebernødderne i ca.8-10 min. Ved 200 grader på næst-øverste ribbe til de er gyldne.

Tip! I stedet for hvedemel kan du bruge rugmel.


Servering

Server risalamanden med kirsebærsovs eller anden frugtsovs. Kom eventuelt en hel mandel i.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®