Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2018JulemærkerJulekortGavemærkerPinsKogebøgerAndre varere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuleDonationFirmajulekortFrankeringBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartner
Se alle nyhederSe videoerSe JuleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdInformation omSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

RISALAMANDE fra
 Julemærkehjemmet HOBRO

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 1 dl vand
  • ¾ dl grødris (ca. 60 g)
  • ½ vaniljestang
  • 4 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 10 mandler (ca. 10 g)
  • ca. 25 g sukker
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du:

Kog vandet op og tilsæt ris og en flækket vaniljestang.

Kog i 2-3 min., mens du rører. Kom mælken i, og kog grøden i ca. 40 min. Rør et par gange undervejs.

Tag vaniljestangen op og afkøl grøden.

Smut mandlerne og hak dem groft. Gem evt. en hel mandel. Kom mandlerne i grøden.

Tilsæt sukker og smag til.

Pisk fløden stiv og vend den i til sidst.


Servering

Server risalamanden med kirsebærsovs eller anden frugtsovs. Kom eventuelt en hel mandel i.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK