Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Ikke alle børn glæder sig til skolestart

Du og din virksomhed kan være med til at ændre dette

Giv børn skoleglæden tilbage

Hvis et barn ikke vil gå i skole, er det sjældent fordi, det har problemer med at følge med rent fagligt. Langt oftere skyldes det, at det ikke trives i skoledagen.

På Julemærkehjemmene arbejder vi aktivt med, at alle børn skal føle sig trygge ved at komme i skole hver dag. På den måde kan vi være med til at ændre barnets syn på at gå i skole og give det mod til fortsat skolegang og ny læring.

Du og din virksomhed kan aktivt være med i kampen for, at alle børn får en tryg og god skolegang.

På Julemærkehjemmene hjælper vi børn, der mistrives. Børn, der bliver mobbet, føler sig alene og ikke tror på, de er noget værd. Under et ophold på Julemærkehjem bor børnene hos os. De bliver en del af et fællesskab med støtte og omsorg fra både børn og voksne. Vi hjælper dem til at styrke deres selvværd og lærer dem nye måder at se sig selv og verden på. Lige nu står 500 børn på ventelisten.

STØT SOM VIRKSOMHED

Med kun 2,8 % støtte fra staten har vi brug for din støtte til at drive de fem Julemærkehjem. Du og dine kolleger kan sammen gøre en forskel for børnene på Julemærkehjemmene. Det styrker fællesskabet i virksomheden og øger medarbejdernes motivation og arbejdsglæde at være sammen om virksomhedens sociale ansvar. Giv en virksomhedsGave.

Dit bidrag er fradragsberettiget, og når vi har dit CVR-nummer indberetter vi automatisk dit bidrag til SKAT. Du kan årligt få skattefradrag for bidrag op til 17.000 kr.

HJÆLP BØRNENE TIL EN NY START

Smilende pige mellem blomster

I skolen på Julemærkehjemmet får jeg hjælp, lærerne kommer til en med det samme, og jeg har ro til at lave mine ting. Tidligere var jeg meget genert i skolen. Jeg rakte ikke hånden op. Det tør jeg godt nu, for nu ved jeg, at jeg bliver hørt og set.

Ida, 13 år

Sådan arbejder vi med børnene

Som en del af opholdet på Julemærkehjem går børnene i skole. Hvert hjem har skolefaciliteter med klasselokaler og lærere. Sammen med de øvrige aktiviteter styrker undervisningen børnene i deres faglige og sociale færdigheder.

Voksne har tid til børnene

Skoleholdene på Julemærkehjemmene er små, og derfor får barnet en tæt relation til lærerne. Samtidig har lærerne tid til det enkelte barn og kan derfor hurtigt yde hjælp og faglig støtte. 

De voksne deltager i aktiviteterne, så de er med til at understøtte børnenes læring. I de faglige og pædagogiske aktiviteter tager de ansvar for regler og gruppeinddeling, som ellers kan give usikkerhed blandt børnene.

Faglig balance

I Julemærkehjemmets skole arbejder børnene selvstændigt med materiale, som de har med fra deres egen skole - gerne suppleret med materiale fra vores skole.

Vi er i kontakt med børnenes skoler før og under opholdet, så vi kan justere opgaverne til det enkelte barns niveau. Vi sikrer, at opgaverne styrker barnets udvikling, så det oplever succes og anerkendelse.

To glade piger

Struktur i dagligdagen

Flere af børnene har, før de starter på Julemærkehjemmene, gennem længere tid holdt sig hjemme i stedet for at være i skole. Derfor arbejder vi aktivt med at få alle børn til at finde det naturligt og trygt at gå i skole. 

Vi strukturerer skoledagen for børnene, så den er forudsigelig og genkendelig. Sammen skaber vi et trygt læringsmiljø, hvor der er ro, tid og plads til at blive hørt. Dermed tør børnene deltage aktivt og række hånden op.

Glade børn i fællesskab

Genfind glæden ved skolen

Det er vores mål, at børnene bliver vant til at være i skole hver dag, og de genfinder glæden og motivationen ved undervisningen. På den måde kan vi være med til at ændre barnets fortælling om, hvad det vil sige at gå i skole. Vi opmuntrer og motiverer det enkelte barn i dets faglige indsats og udvikling for at give det mod til at lære.

Læs mere om, hvordan Julemærkehjemmene hjælper udsatte børn

BEDRE TRIVSEL

MINDRE MOBNING

STYRKET SELVVÆRD

UD AF ENSOMHED

ssssss