Prøv vores nye samtalespil

Få en gratis prøve på spillet, hvor alle vinder. Lær dig selv og din familie bedre at kende.

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

TOUR DE TAXA CYKLER TIL PARIS FOR 10. GANG

Tour de Taxa har fem hold, som den 19. juli cykler fra fem byer i Danmark til Paris i Frankrig.
Tour de Taxa cykler til fordel for Julemærkehjemmene.

Tour de Taxa holdet med børn fra Julemærkehjemmet Hobro

Tour de Taxa fejrer 10-års-jubilæum

Det første hold cyklede fra Aarhus i juli 2010. Der var 32 ryttere på den første tur til Paris. De følgende år blev der dannet et hold i København og et på Sydsjælland og øerne. I 2014 blev holdet fra Himmerland dannet, og i 2016 kom holdet fra Syd/Sønderjylland og  Fyn til. I dag er der fem hold med hver 24-40 ryttere.

I 2019 kører holdene afsted den 19. juli fra henholdsvis Aarhus, Hovedstadsområdet og fra Sydsjælland/Lolland/Falster. Holdet fra Himmerland starter på grund af afstanden den 18. juli med en ekstra etape og Syd- og Sønderjylland-holdet den 20. juli. Holdene ankommer til Paris fredag den 26. juli, så de har weekenden i Paris og kan opleve afslutningen på Tour de France søndag eftermiddag. Lørdag aften afholdes en afslutningsmiddag.

Tour de Taxa blev startet af en gruppe taxachauffører og andre med tilknytning til Aarhus Taxa. Allerede året efter blev der dannet en frivillig forening, Den Velgørende Forening Tour de Taxa. Den eneste tilknytning Tour de Taxa har til Aarhus Taxa i dag er navnet og de historiske rødder.

Tour de Taxa er åben for alle, både mænd og kvinder i alle aldre (min. 18 år). Der er ryttere fra alle tænkelige erhverv, og der er både erfarne ryttere og nybegyndere på holdene.

Tour de Taxa cykling til Paris
Cykling er en holdsport

Mød Izabella - ny cykelrytter og med på Team Østjylland

Cykelrytter Izabella. Foto: Svend Aage Jellesen

"Jeg blev inviteret med på turen til Paris i 2018 som madmor og havde en rigtig god oplevelse sammen med en masse glade mennesker. Da vi kom hjem, besluttede jeg mig for at købe en racercykel for at se, om det var noget for mig. Siden har jeg trænet på landevejene og spinning i fitnesscentret om vinteren.

Selvfølgelig har jeg sommerfugle i maven. Men mit motto er 'Never Give Up', og det synes jeg selv, jeg er kommet langt med i dag, så det skal nok bære mig til Paris. Jeg ser frem til at få nogle nye venner og bekendtskaber, ligesom jeg fik i 2018 som madmor.

Det, jeg vægter højest ved at deltage, er, at jeg kan udfordre mig selv og samtidig  støtte  børnene -  og selvfølgelig få en god oplevelse. Jeg vil nyde hvert minut af turen sammen med mine gode cykelvenner. Og så  vil jeg sende en varm tanke til dem, der støtter dette fantastiske projekt."


Tour de Taxa støtter Julemærkehjemmene

Thomas Evers Poulsen - Ambassadør for Julemærkefonden og for Tour de Taxa

Den samlede donation fra Tour de Taxa består af overskuddet for holdenes tur til Paris, sponsorater og ikke mindst rytternes egne indsamlinger. I 2019 bliver donationen overrakt til Julemærkefonden som et gavebevis på Julemærkehjemmet Fjordmark til efteråret.

I 2018 var donationen på over 1,2 mio kr. Overrækkelsen fra Tour de Taxa til Julemærkefonden foregik ved en ceremoni på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde den 29. september. Julemærkehjemmenes ambassadør, Thomas Evers Poulsen,  overrakte checken på Tour de Taxas vegne. Han holdt en kort tale i vanlig veloplagt stil, hvor han bland andet nævnte det glædelige ved, at det med en fælles indsats var lykkedes at overgå sidste års donation. Thomas har været engageret i Tour de Taxas arbejde i en årrække og er i år med til at sørge for mad og drikke til rytterne undervejs.

Se mere fra overrækkelse af donationen i 2018


På Tour de Taxa-holdene lægger vi stor vægt på fællesskabet. - Vi starter sammen, vi cykler sammen, og vi kommer i mål sammen.

Dan Volmar, Tour de Taxa

ssssss