Ingredienser
(4 personer)
- 500 g hakket kalv og flæsk (max. 10 % fedt)
- 1 stort løg, fintrevet
- 2 æg
- 1 dl havregryn
- 1-2 tsk salt
- 1 knivspids peber
- 2 dl minimælk
Disse frikadeller med havregryn og minimælk er et sundt alternativ til pandestegte deller. De bages i ovnen, så du slipper for stegeos og ekstra fedt. Og smagen? Den sidder lige i skabet – især hos børn i alderen 6-15 år.
Sådan laver du frikadellerne
1. Lav farsen
- Rør kød, løg, æg, havregryn, salt og peber godt sammen.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen, til farsen er lind.
- Lad farsen hvile i køleskab i ca. 30 minutter.
2. Form og bag
- Brug en spiseske til at forme frikadeller og sæt dem på bagepapir.
- Bag i ovn ved 230°C i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte.
Serveringsforslag
- Kartofler og grønkålssalat
- Rugbrød og remoulade
- Ovnbagte rodfrugter og tzatziki
- TIP til Madpakken! Lav dobbelt portion; så kan du bruge frikadellerne som pålæg i madpakken.
Hvorfor børn elsker ovnbagte frikadeller
- Milde og velkendte i smag og tekstur
- Nemme at tygge – perfekt til yngre børn
- Kan bruges både varme og kolde
- Sundere end traditionelle frikadeller