Ingredienser
(4 personer)
- ½ bundt persille
- ½ bundt basilikum
- 1 fed hvidløg
- 40 g parmesan
- 30 g hasselnødder (eller mandler)
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- Lidt peber
Grøn pesto – sundt, hurtigt og lækkert
Denne hjemmelavede pesto med urter og nødder er nem at lave og et super alternativ til købt smør og dressing. Den giver grøntsager og sandwich ekstra smag – og børn elsker den bløde konsistens.
Sådan laver du pesto
- Skyl urterne og fjern grove stilke.
- Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor.
- Blend til en jævn og cremet masse.
- Tilsæt evt. lidt ekstra olie, hvis pestoen virker for tyk.
- Smag til med salt og peber.
Tips og anvendelser
- Brug som smørepålæg i sandwich og wraps
- Perfekt som dip til grøntsagsstænger
- Vend i friskkogt pasta for hurtig middag
- God som topping på pizza eller salater
Hvorfor børn elsker den
- Blød og cremet konsistens
- Mild smag med ost og nødder
- Lækker grøn farve gør den spændende
- Let at smøre og dyppe