Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og anden information om hjælparbejdet - direkte i din indbakke!

Giv et bidrag
Støt børnene
Støt som virksomhed
Ansøg om ophold
top
Print side E-mail side 

Trods populært Julemærkemotiv: Nedgang på 1 million kroner

Per O. Jørgensens Julemærke i 2016 faldt i manges smag, men ikke nok til at dæmme op for et reelt afsætningsfald. Til trods for en prisstigning er den samlede omsætning for Julemærket faldet med en million kroner i forhold til 2015.

Julemærkesalget halveret side 2003
I 2003 omsatte Julemærket for knap 26 mio. kroner. 13 år og tre prisstigninger senere, er omsætningen faldet til godt det halve: 13.155.227 kroner.

Om betydningen for Julemærkefonden, der driver de fire Julemærkehjem, siger direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen:

- Historisk set har vi kunnet drive Julemærkehjemmene alene for indtægterne fra salget af Julemærker, sådan er det ikke længere. Vi er ikke i tvivl om, at det er de ændrede kommunikationsvaner, der får Julemærkesalget til at falde. Vi sender efterhånden meget få fysiske hilsner til hinanden. Og selvom vi har digitaliseret Julemærket til både mail og app, så kan det ikke dæmme op for faldet i omsætningen på det fysiske Julemærke.

Oplever stor opbakning
Men hvad betyder nedgangen i salget af Julemærker så for Julemærkehjemmene, der får under fem procent i offentligt driftstilskud? Søren Ravn Jensen svarer:

- Jeg kan sige det meget klart: Julemærkehjemmene overlever, fordi danskerne vil det. Vi oplever så megen positivitet og støtte til vores arbejde med udsatte børn, og det er både fra private, virksomheder og fonde. I takt med at indtægterne fra salget af Julemærker daler, har vi også skulle tænke nyt for at sikre hjælpen til børnene. Vores virkelighed er jo, at vi har over 600 børn på venteliste og en ventetid på omkring et år, så Julemærkesalget er fortsat vigtigt for os - det svarer til driften af et helt Julemærkehjem!

Julemærket fortsat vigtigt
Danskerne har taget godt i mod de nye muligheder for at støtte, fortæller Søren Ravn Jensen.

- For nogle år siden åbnede vi op for, at man kan blive JulemærkeVen, hvor man støtter med et fast beløb hver måned eller årligt. Det gør mere 19.000 mennesker i dag, og det betyder helt enormt meget for os og vores evne til at hjælpe de mange udsatte børn, der banker på vores dør.

- Jeg taler dagligt med børn og familier, der har fået hjælp, og det er hjerteskærende historier, de fortæller. Om hvordan børn, der har levet i ensomhed og uden tro på dem selv, nu er blomstret op til et børneliv, som rummer en fremtid for dem. Så bliver jeg så taknemmelig. Derfor kæmper vi fortsat for Julemærket, som helt klart er en vigtig støtte til vores arbejde - nu er det bare på linje med andre støttemuligheder, som tilsammen driver de danske Julemærkehjem, i dag - og i morgen, slutter Søren Ravn Jensen.


Fakta om Julemærket

  • Det første Julemærke udkom i 1904 og manden bag idéen er Einar Holbøll
  • De første Julemærkehjem åbnede i 1912, og overskuddet fra salg af Julemærker har siden gået til driften af Julemærkehjemmene
  • Der findes i dag fire Julemærkehjem som ligger i Hobro, Kollund, Skælskør og Ølsted
  • Julemærkehjemmene er døgninstitutioner, hvor 750 børn hvert år bor midlertidigt
  • Julemærkehjemmene hjælper børn ud af social isolation og styrker deres selvværd
  • Julemærkehjemmene modtager kun 4,5 % i offentligt tilskud


Læs mere om Julemærkehjemmene på julemaerket.dk


(hent foto i høj opløsning her)

Fotonavn:
Søren Ravn Jensen

Forslag til billedtekst:
Julemærkehjemmene overlever på grund af den generelle opbakning blandt danskerne, fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.(hent foto i høj opløsning her)

Fotonavn:
Julemærket, helark

Forslag til billedtekst:
Trods et populært motiv faldt Julemærkesalget med en million kroner i 2016 i forhold til året før. Samtidig venter flere end 600 børn på at få hjælp.


Har du spørgsmål ifm. pressemeddelelsen så kontakt fundraising- og kommunikationschef Hanne Nielsen på hanne.nielsen@julemaerket.dk, tlf. 33 36 81 84 eller 51 14 81 80.Støt sagen