Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

større rokadE i vores bestyrelse

En større rokade blev afsluttet i Julemærkefondens bestyrelse i maj 2018 . Den gjorde forbrugerekspert Anne Glad til ny næstformand. Samtidig tog vi blandt andet afsked med Flemming Bang, statsautoriseret revisor, efter mere end 30 gode år i bestyrelsen.


Ny næstformand, forbrugerekspert Anne Glad, og nyudnævnt bestyrelsesmedlem, overlæge Birgitte Højgaard Roikjer, skal være med til at tegne Julemærkefondens fremtid.

I maj 2018 blev Anne Glad, der blandt andet er kendt fra DR-programmet ’Kender du Typen?’, valgt som næstformand i Julemærkefondens bestyrelse for en fireårig periode. Med sine mange år i reklamebranchen har Anne især fokus på udviklingen af Julemærkefondens kommunikative linje:

 ”Man behøver ikke være livsstilsekspert for at regne ud, at mængden af julekort og dermed solgte Julemærker ikke stiger, så midlerne skal komme fra nye kanaler. Samtidig er fonden udfordret af, at mange andre organisationer også samler ind hos danskerne, og vi risikerer at blive lidt trætte af alle de henvendelser. I sådan et marked er det helt afgørende at skille sig positivt ud. Den historie glæder jeg mig til at se foldet ud i de kommende år. Desuden er jeg selvfølgelig meget glad for tilliden og går ind i arbejdet med en god portion ærefrygt. Fonden har haft succes i mere end 110 år – det forpligter,” sagde Anne, der har været medlem af Julemærkefondens bestyrelse siden 2015. 

Overlæge ved Hillerød Hospital, Birgitte Højgaard Roikjer, trådte ind i bestyrelsen som følge af rokaden sidste år. Birgitte har siden 2015 været ansat som visitator for Julemærkefonden og skal nu være med til at tegne vores overordnede fremtidige billede. Som speciallæge i pædiatri vil Birgitte primært have sit faglige fokus på udsatte børns trivsel og sundhed samt på samarbejdet mellem Julemærkehjem, familier og kommuner: 

”Det optager mig meget, at vi har fokus på børnene og deres familier. Den efterfølgende opfølgning af barnet er helt essentiel for, at vi kan videreføre resultater fra barnets ophold hos os. Det kræver blandt andet, at vi etablerer gode samarbejder med synlige tovholdere i kommunerne,” sagde Birgitte efter rokaden.


Statsautoriseret revisor, Flemming Bang (nr. tre fra højre), og professor, dr.med.sci., Kim Fleischer Michelsen (nr. to fra højre), trådte ud af Julemærkefondens bestyrelse i maj 2018.


Afslutning på en familiehistorie

Efter mere end 30 år trådte statsautoriseret revisor, Flemming Bang, ud af Julemærkefondens bestyrelse. Og dermed var det også afslutningen på en hel familiehistorie i bestyrelsens regi. Siden 1912 har familien Bang nemlig været repræsenteret i Julemærkefondens bestyrelse (tidl. Julemærkekomitéen). Gennem fire generationer har en søn overtaget bestyrelseshvervet efter faderen:

”Vi er en traditionsrig familie, og drivkraften for os har hele tiden været den gode sag, som vi gerne ville bakke op om. Vi har kunnet bruge vores viden (som revisorer og advokater, red.) til at hjælpe andre,” fortalte Flemming Bang om familiens lange historie i Julemærkefondens komité og bestyrelse.

Flemming selv trådte ind i Julemærkefondens bestyrelse tilbage i 1982. De sidste mange år, har han været næstformand. I de mere end 30 år, Flemming har været med, har Julemærkefonden gennemgået en stor udvikling: 

”For 30 år siden havde vi en fantastisk økonomi gennem salg af Julemærker – men i dag er det en stor opgave at få økonomien til at hænge sammen. Lige nu er vi dog i en rimelig god gænge og har fundet en afvejning mellem mulige indtægter og udgifter. Jeg er fortrøstningsfuld ved at overlade bestyrelsesarbejdet til andre,” sluttede Flemming. 

Flemming Bang trådte ud af bestyrelsen, fordi han nåede aldersgrænsen på 70 år. Det samme galt Kim Fleischer Michelsen, professor, dr.med.sci., som har været medlem af bestyrelsen siden år 2006:

"Det har været spændende at sidde med i bestyrelsen i en periode, hvor der er sket rigtig meget med Julemærkehjemmene. Det tilbud, vi har i Danmark med et ophold på et Julemærkehjem, er enestående – også i international sammenhæng. Der lægges et stort arbejde i at fastholde børnene trivsel og vægttab, efter de har været på Julemærkehjem, og derfor er det vigtigt fremadrettet at få lavet omfattende undersøgelser af langtidseffekterne at et ophold. Der er bestemt gavnlige effekter, og mere dokumentation vil give et komplet billede af, hvor stor gavn børn kan have af at komme på Julemærkehjem," sagde Kim om det arbejde, bestyrelse kommer til at føre videre. 


Aksel Bang
Medlem af komitéen
1912 - 1942

Otto Bang
Medlem af komitéen
1942 - 1949

Jørgen Bang
Medlem af komitéen
1950 - 1982

Flemming Bang
Medlem af komitéen/bestyrelsen
1982 - 2018

Julemærkefondens nye bestyrelse mødes første gang d. 4. september 2018.

Mød vores nye bestyrelse

ssssss