Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2018JulemærkerJulekortGavemærkerPinsKogebøgerAndre varerJulemærket app
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuleDonationFirmajulekortFrankeringBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartner
Se alle nyhederSe videoerSe JuleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdInformation omSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

større rokadE i vores bestyrelse

Julemærkefonden har afsluttet en større rokade i bestyrelsen, der gør forbrugerekspert Anne Glad til ny næstformand. Samtidig tager vi blandt andet afsked med Flemming Bang, statsautoriseret revisor, efter mere end 30 gode år i bestyrelsen.


Ny næstformand, forbrugerekspert Anne Glad, og nyudnævnt bestyrelsesmedlem, overlæge Birgitte Højgaard Roikjer, skal være med til at tegne Julemærkefondens fremtid.

Ved sidste uges bestyrelsesmøde blev Anne Glad, der blandt andet er kendt fra DR-programmet ’Kender du Typen?’, valgt som næstformand i Julemærkefondens bestyrelse for de næste fire år. Med sine mange år i reklamebranchen kommer Anne især til at have fokus på udviklingen af Julemærkefondens kommunikative linje:

 ”Man behøver ikke være livsstilsekspert for at regne ud, at mængden af julekort og dermed solgte Julemærker ikke stiger i de kommende år, så midlerne skal komme fra nye kanaler. Samtidig er fonden udfordret af, at mange andre organisationer også samler ind hos danskerne, og vi risikerer at blive lidt trætte af alle de henvendelser. I sådan et marked er det helt afgørende at skille sig positivt ud. Den historie glæder jeg mig til at se foldet ud i de kommende år. Desuden er jeg selvfølgelig meget glad for tilliden og går ind i arbejdet med en god portion ærefrygt. Fonden har haft succes i mere end 110 år – det forpligter,” lyder det fra Anne, der har været medlem af Julemærkefondens bestyrelse siden 2015. 

Overlæge ved Hillerød Hospital, Birgitte Højgaard Roikjer, træder ind i bestyrelsen som følge af rokaden. Birgitte har siden 2015 været ansat som visitator for Julemærkefonden og skal nu være med til at tegne vores overordnede fremtidige billede. Som speciallæge i pædiatri vil Birgitte primært have sit faglige fokus på udsatte børns trivsel og sundhed samt på samarbejdet mellem Julemærkehjem, familier og kommuner: 

”Det optager mig meget, at vi har fokus på børnene og deres familier. Den efterfølgende opfølgning af barnet er helt essentiel for, at vi kan videreføre resultater fra barnets ophold hos os. Det kræver blandt andet, at vi etablerer gode samarbejder med synlige tovholdere i kommunerne,” siger Birgitte.


Statsautoriseret revisor, Flemming Bang (nr. tre fra højre), og professor, dr.med.sci., Kim Fleischer Michelsen (nr. to fra højre), træder ud af Julemærkefondens bestyrelse.


Afslutning på en familiehistorie

Efter mere end 30 år træder statsautoriseret revisor, Flemming Bang, ud af Julemærkefondens bestyrelse. Og dermed er det også afslutningen på en hel familiehistorie i bestyrelsens regi. Siden 1912 har familien Bang nemlig været repræsenteret i Julemærkefondens bestyrelse (tidl. Julemærkekomitéen). Gennem fire generationer har en søn overtaget bestyrelseshvervet efter faderen:

”Vi er en traditionsrig familie, og drivkraften for os har hele tiden været den gode sag, som vi gerne ville bakke op om. Vi har kunnet bruge vores viden (som revisorer og advokater, red.) til at hjælpe andre,” fortæller Flemming Bang om familiens lange historie i Julemærkefondens komité og bestyrelse.

Flemming selv trådte ind i Julemærkefondens bestyrelse tilbage i 1982. De sidste mange år, har han været næstformand. I de mere end 30 år, Flemming har været med, har Julemærkefonden gennemgået en stor udvikling: 

”For 30 år siden havde vi en fantastisk økonomi gennem salg af Julemærker – men i dag er det en stor opgave at få økonomien til at hænge sammen. Lige nu er vi dog i en rimelig god gænge og har fundet en afvejning mellem mulige indtægter og udgifter. Jeg er fortrøstningsfuld ved at overlade bestyrelsesarbejdet til andre,” slutter Flemming. 

Flemming Bang træder ud af bestyrelsen, fordi han er nået aldersgrænsen på 70 år. Det samme gælder Kim Fleischer Michelsen, professor, dr.med.sci., som har været medlem af bestyrelsen siden år 2006:

"Det har været spændende at sidde med i bestyrelsen i en periode, hvor der er sket rigtig meget med Julemærkehjemmene. Det tilbud, vi har i Danmark med et ophold på et Julemærkehjem, er enestående – også i international sammenhæng. Der lægges et stort arbejde i at fastholde børnene trivsel og vægttab, efter de har været på Julemærkehjem, og derfor er det vigtigt fremadrettet at få lavet omfattende undersøgelser af langtidseffekterne at et ophold. Der er bestemt gavnlige effekter, og mere dokumentation vil give et komplet billede af, hvor stor gavn børn kan have af at komme på Julemærkehjem," udtaler Kim om det arbejde, bestyrelse kommer til at føre videre.   

Direktør for Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen, sender en stort tak for et godt og mangeårigt samarbejde.


Aksel Bang
Medlem af komitéen
1912 - 1942

Otto Bang
Medlem af komitéen
1942 - 1949

Jørgen Bang
Medlem af komitéen
1950 - 1982

Flemming Bang
Medlem af komitéen/bestyrelsen
1982 - 2018

Julemærkefondens nye bestyrelse mødes første gang d. 4. september 2018.

Mød vores nye bestyrelse

Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK