Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2018JulemærkerJulekortGavemærkerPinsKogebøgerAndre varerJulemærket app
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuleDonationFirmajulekortFrankeringBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartner
Se alle nyhederSe videoerSe JuleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdInformation omSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

jens fejrede fødselsdag på Julemærkehjem

Glæde, begejstring og forventning. Det er noget særligt at have fødselsdag. Også når man fejrer fødselsdag på Julemærkehjem.

 En glad 14-årig fødselar på Julemærkehjemmet Fjordmark. Tillykke, Jens!

Mange børn fylder år, mens de er på Julemærkehjem. For mange af dem er det første gang, de holder fødselsdag et andet sted end derhjemme, og de kan være bekymrede for, hvordan dagen bliver. Derfor gør vi en stor indsats for, at barnets fødselsdag på Julemærkehjem bliver særligt  god og med fødselsdagsbarnet i centrum.


Jens blev 14 år i denne måned. Kun to uger efter, han startede på Julemærkehjem. Jens har haft meget hjemve de første uger, og derfor var han spændt på, hvordan det ville være at fejre fødselsdag uden sin mor og far. Heldigvis blev det en rigtig dejlig fødselsdag for ham:

”Det var rigtig hyggeligt. Det var næsten lige som at være derhjemme. Jeg blev vækket med sang af alle de andre, og vi fik kyllingelasagne og vafler med is til dessert,” fortæller Jens.  

Marc (th.) var med til at give Jens en mindeværdig fødselsdag på Julemærkehjemmet Fjordmark. 


Børnene får altid en lille gave, når de har fødselsdag. Jens fik en T-shirt af alle voksne og børn på Julemærkehjemmet.

Morgensang og medbestemmelse

Når man har fødselsdag, bliver man vækket med sang og flag af alle sine nye venner, og ved morgenbordet bliver der råbt hurra, sunget fødselsdagssang og pakket gaver ud. Fødselsdagsbørnene vil oftest gerne være med til at vælge, hvad der bliver serveret i løbet af dagen. Og de er også tit med til at bestemme nogle af dagens aktiviteter.

”Vores ønske og mål er, at barnet skal have en god dag og være i centrum. Vi har ikke en ’standardmodel’ for, hvordan vi fejrer børnenes fødselsdag – nogle børn er jo for eksempel ikke vant til for meget opmærksomhed og bliver usikre på det. Når vi fejrer fødselsdag, gør vi det derfor efter barnets ønsker. Nogle børn savner selvfølgelig dem derhjemme. Men jeg har også mødt mange børn, der aldrig har oplevet så god en fødselsdag, som den de har holdt på Julemærkehjem,” fortæller forstander på Julemærkehjemmet Fjordmark, Vibeke Sørensen.


Jens sluttede sin 14-års dag af med et stort kram af sin mor, far og storebror. De kom nemlig på besøg på Julemærkehjemmet om aftenen.

Se en lille video fra Jens' fødselsdag på Julemærkehjemmet Fjordmark.