Prøv vores nye samtalespil

Få en gratis prøve på spillet, hvor alle vinder. Lær dig selv og din familie bedre at kende.

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

sammenbrud kickstartede et nyt og bedre liv

13-årige Mikkel var kraftigt overvægtig og blev næsten dagligt mobbet i skolen. Hans forældre bad lærerne om at hjælpe – uden held. Den onde cirkel fortsatte lige indtil den dag, hvor Mikkel kom hjem og kastede håndklædet definitivt i ringen.


Tekst: Ole Jeppesen. Foto: Lars Rønbøg

Mikkel er en ung mand med ordet i sin magt. Han har en veludviklet evne til at beskrive, hvordan han har det indeni – og til at være åben og ærlig. Denne evne gjorde han brug af en eftermiddag, hvor han trist og opgivende vendte hjem fra skole.

     -  Jeg var blevet mobbet ekstra slemt den dag. De kaldte mig ’Delle-Frans’, ’Boksepude’, ’Tykke Svin’ og meget andet. Det gjorde mig virkelig ked af det, og jeg sagde derfor til mine forældre, at jeg ikke ønskede at leve mere. 

 Det var blevet for meget, husker Mikkel.

Mikkels mor, Nina, fik et chok:

 - Når ens søn siger sådan, så slipper man alt, hvad man har i hænderne og går i aktion. Vi vidste godt, at han havde det slemt, og skolen havde faktisk også snakket alvorligt med eleverne om mobningen. Nu smed vi fløjlshandskerne og krævede et mere effektivt indgreb, siger hun.


Succes fra første dag

Sammen med sine forældre havde Mikkel set en dokumentarudsendelse om Julemærkebørn i TV. Mikkel sendte en ansøgning, og otte måneder gik turen til Julemærkehjemmet Skælskør.

- Det var en kæmpe omvæltning. Overalt var der forståelse for mine problemer, for alle havde prøvet turen selv. Der var ingen, der drillede, og jeg passede ind lige fra starten. Det 

havde jeg ikke prøvet før, siger Mikkel, der præsterede at smide 16 kilo. Motion blev en del af Mikkels dagligdag – endda også på eget initiativ.

Indsatsen betalte sig. Vægttabet blev massivt, og tøjet hang efterhånden løst på den energiske dreng. Som en ekstra ’gulerod’ forærede Mikkels forældre ham en ny, smart garderobe, som passede til hans nye livsstil og størrelse.


Er blevet en rollemodel

Mikkel er vendt tilbage til den gamle skole. Men ikke til det gamle liv:    

 - Jeg er en anden nu. Jeg tror på mig selv, og jeg ved, hvad jeg kan. Mine gamle plageånder er begyndt at spørge, om jeg vil være med til at spille fodbold i frikvartererne – og mine nye venner fra Julemærkehjemmet bor ret tæt på mig. Jeg har det rigtig godt nu, fastslår Mikkel. 

 Nina er med god grund stolt af sin søn, hvis historie har ført til, at skolen har indført en regulær antimobbe-strategi.     

 - Det er da fantastisk, hvis ingen andre på skolen skal igennem samme hårde omgang, som Mikkel var. Endnu en fjer i hatten for ham. Jeg tror, at han er rustet til at klare nærmest hvad som helst, for han har været helt nede på bunden og har kæmpet sig op igen. Det er imponerende at kunne sige det som 13-årig, konstaterer Nina.   

 Mikkel selv er mere beskeden:   

 - Jeg nyder bare, at jeg ikke længere er bange for at komme i skole – at jeg tør sige noget og stå ved det. Det er fedt!Hjælp børn som Mikkel

Støt børnene

Hjælp, der varer ved

Se resultater

Læs børnenes historier

Mød børnene
ssssss