Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Godt år for Julemærket trods fald i salget

Julemærket 2021 blev flittigt solgt rundt om i landet. Det gav en flot indtægt til gavn for børn på Julemærkehjem. Den samlede indtægt var dog lavere end året før.

Godt salg af Julemærket 2021

Julemærket 2021 med titlen ”Hjem til jul” kom hjem til mange danskere. Det betød, at salget af årets Julemærke endte med en omsætning på 8,2 mio. kr. Det er penge som går til Julemærkehjemmene, hvor man hjælper børn der mistrives. Tallene viser dog også, at salget af Julemærket var lavere end i 2020, og derfor faldt den samlede indtægt med 1,6 mio. kr. 

”Vi er utrolig glade for Julemærket, og vi oplever fortsat en god efterspørgsel. Med sine over 100 år på bagen, er det et støttemærke med en lang stolt historie, som rækker helt ind i den enkelte families juletraditioner”, siger direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen. 

Mange køber mærket, fordi det er en del af deres juleritual, og de selvfølgelig gerne vil støtte den gode sag. Julekortene bliver færre, men i dag bliver støttemærket også brugt som del af julepynten og til at dekorere gaverne eller til og fra-mærkerne. 

Indsamler bidrag året rundt

Tidligere kunne overskuddet fra salget af Julemærket dække driften af alle Julemærkehjem i Danmark. Men siden årtusindeskiftet er indtægterne faldet, så de i dag dækker under 6 % af driften. Julemærkefonden har derfor omlagt sin indsamlingsstrategi, så man i dag indsamler støttekroner året rundt, og ikke kun er afhængige af indtægterne fra Julemærke-salget.

”Vi oplever heldigvis en stor opbakning til vores arbejde for at hjælpe udsatte børn. Vi modtager støtte året rundt fra både privatpersoner, virksomheder, foreninger og fonde. Så selv om indtægten fra salget af Julemærket falder, bliver det opvejet af de mange flotte donationer, vi modtager”, siger Søren Ravn Jensen. 

Der er allerede planlagt et Julemærke for 2022, som bliver nr. 119 i rækken. Det udkommer til november.


Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss