Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en VirksomhedsGaveBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

SAMMEN MED DR SÆTTER VI FOKUS PÅ DIGITAL MOBNING

I DR's programserie ”Mit liv på nettet” undersøger Ulla Essendrop danskernes adfærd på nettet, særligt de sociale medier. Under optagelser deltog de blandt andet i et trivselsværksted på Julemærkehjemmet Liljeborg.

Ulla Essendrup fra DR, mit liv på nettet besøger Julemærkehjemmet Liljeborg

De tre Julemærkebørn, fra venstre Smilla, Yasmin og Malou, fik en god snak med Ulla Essendrop om deres erfaringer med digital mobning. Blandt andet havde en af pigerne selv oplevet at blive udsat for digital mobning.

DR og Ulla Essendrop har været på besøg på Julemærkehjemmet Liljeborg. Her deltog de sammen med en gruppe Julemærkebørn i et trivselsværksted om digital mobning blandt børn. Det er kommet med i et afsnit i DR's programserie "Mit liv på nettet".

4 ud af 5 børn, der kommer på Julemærkehjem, har oplevet mobning. Det kan være dybt traumatiserende for et barn at blive mobbet. Særligt efter de digitale medier er kommet til, kan mobningen stå på døgnet rundt. Når skoledagen er slut, rykker den blot over på Facebook, Snapchat eller Instagram – barnet kan aldrig få fri fra det.

På Julemærkehjemmene hjælper vi børn, der er blevet mobbet, føler sig ensomme eller på anden måde mistrives. Mobning kan føre til, at børnene opbygger et meget negativt selvbillede. Hos os får børnene hjælp og støtte til at skabe nye positive fortællinger om dem selv. De får styrket selvværdet og genfinder troen på, at de er gode nok præcis, som de er.

Alle programmerne i serien kan ses på dr.dk 

Direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen, og formand for Julemærkemarchen, Birthe Juul

Som en del af trivselsværkstedet så børnene og Ulla Essendrop en kort film om en pige, der får delt sine nøgenbilleder mod sin vilje. Bagefter snakkede de om, om de kendte nogen, der havde prøvet noget lignende, og hvordan det havde været.

Ulla Essendrop taler med børnene om deres erfaringer med de sociale medier i DRs programserie mit liv på nettet

Programserien undersøger danskernes adfærd på nettet og særligt på de sociale medier. Optagelserne fra Liljeborg og trivselsværkstedet er med i afsnit tre, som fokuserer på digital mobning blandt børn.


Bliv klogere på digital mobning

ssssss