Prøv vores nye samtalespil

Få en gratis prøve på spillet, hvor alle vinder. Lær dig selv og din familie bedre at kende.

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Digital dagligdag med fokus på fælleskab

Madlavning, motion og trivselssamtaler er en del af hverdagen på et Julemærkehjem. Under corona-nedlukningen er arbejdet med børnene rykket online, og de kan deltage i aktiviteter hjemmefra. Det er nemlig vigtigt, børnene stadig kan mærke fællesskabet, mens de er hjemme.


Corona-nedlukningen rammer børnene på Julemærkehjem ekstra hårdt. Børnene kommer fra en hverdag, hvor de ofte er ensomme og står uden for fællesskabet, og med nedlukningen bliver de nu frataget det nye fællesskab, som de lige har fået på Julemærkehjemmene.

"Derfor forsøger vi at skabe et virtuelt fællesskab for børnene", fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen. "Under nedlukningen i marts-april sidste år gjorde vi os nogle vigtige erfaringer. Det betyder, at vi denne gang har kunnet reagere langt hurtigere, ligesom vi nu har det tekniske set up, det kræver, når vi skal lave undervisning og holde samtale over afstand."

"Denne gang kan vi tilbyde børnene aktiviteter inden for alle vores fokusområder, som fx trivsel, kost og motion. Desuden holder vi løbende samtaler med forældrene og børnene. På den måde kan vi fortsætte dialogen og kontakten med børnene og fastholde dem i fællesskabet med de andre børn. Det virtuelle fællesskab kan selvfølgelig aldrig erstatte det virkelige fællesskab på Julemærkehjemmene. Men i en svær tid er det et vigtigt alternativ," afslutter han.

Her kan du se eksempler på, hvordan vi skaber et virtuelt fællesskab:

MADVÆRKSTED GENNEM SKÆRMEN

”Det er sjovt, at man stadig kan lave mad sammen, selvom man ikke er på Julemærkehjemmet. Det er en anderledes måde, vi er sammen på, men det er dejligt, at vi stadig kan ses. På den måde føler jeg, at jeg ikke er så langt fra Julemærkehjemmet.”

Sådan fortæller Ida på 13 år efter et af vores madværksteder. Når vi har digitale madværksteder, guider pædagogerne børnene i at lave lækre retter i deres egne køkkener. Undervejs svarer pædagogerne på spørgsmål og hjælper børnene via skærmen.


MØDER I BØRNEHØJDE

Det kan være svært, at alting er lukket ned, og børnene savner det fællesskab, de er blevet en del af på Julemærkehjemmet. Det taler vi med dem om, når vi mødes digitalt til børnemøder, mens de er hjemme. For mange af børnene er det rart at sætte ord på det, der er svært, og vi hjælper og støtter det enkelte barn både på digitale fællesmøder og i samtaler med hver enkelt.

Her er det et billede fra Julemærkehjemmet Kildemose, hvor pædagogerne holder møde med et hold børn.


Kortspil, motion, sjov aktivitet til børnene
Tæl skridt, sjov aktivitet til børnene

MOTION HJEMMEFRA

Mens børnene er hjemme, giver vi dem og deres familier ideer til, hvordan de kan holde sig aktive. Når meget foregår digitalt, er det ekstra vigtigt at få pulsen op – og mange aktiviteter er faktisk ret sjove.

Pædagogerne fra Julemærkehjemmet Skælskør har for eksempel opfordret børene til at lave sjov motion med et spil kort. Når man spiller kortspilcirkeltræning, skal man lave 8 sprællemænd, når man trækker hjerter 8, og 5 mavebøjninger, når man trækker spar 5. 

I Hobro gav pædagogerne i sidste uge børnene en udfordring om at tælle skridt. Kunne de samlet set gå en million skridt på en uge? Hver gang børnene gik ture derhjemme, tog de billeder af deres skridttæller og sendte til pædagogerne på Julemærkehjemmet. Det blev til i alt 1.0001.312 børneskridt i den friske luft. Nu er der diplomer og gevinster på vej til de de 27 seje børn, der deltog i ’tæl skridt-udfordringen’.

Og på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde kan man deltage i dans og bevægelse, så man er sammen med de andre børn, mens man danser rundt hjemme i sin egen stue.


ssssss