Smag på Julemærkehjemmene
Lækre og lette grønne retter
Børn på Julemærkehjem bliver introduceret for mad i mange forskellige farver, med forskellige smage og fra forskellige kulturer. De er selv med i køkkenet og får erfaring med at tilberede maden – og de lærer, at den mad, vi spiser, har betydning for vores samlede trivsel, altså både vores mentale og fysiske sundhed.
På Julemærkehjemmene spiser vi efter de nye officielle kostråd. Vi skærer ned på kødet og tilbereder maden med flere grøntsager, fuldkorn, fisk, bælgfrugter og nødder. Det gavner både børn og klima.
I dette hæfte har vi samlet nogle af vores bedste opskrifter med grøn mad. Vi håber, du finder inspiration til en sund og klimavenlig hverdag.
For at spare udgifter til porto har vi gjort det nemt for dig at hente opskrifthæftet med vegetariske retter som pdf.
Så kan du gemme det på din computer og eventuelt printe den opskrift, som du vil lave til dig og din familie.
Julemærkefondens kogebøger er blevet til i fællesskab med vores dygtige køkkenledere, der har samlet et udvalg af børnenes favoritter.
Unikke pædagogiske metoder og nye fællesskaber hjælper udsatte børn, der kæmper med mobning, ensomhed og mistrivsel.
Et ophold på Julemærkehjem varer i 10 uger og er et tilbud til børn i alderen 7-14 år. Børnene bor og går i skole hos os i løbet af opholdet og er hjemme hos deres familier i weekenderne.