Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Trygt ophold på Julemærkehjemmene

Trygt ophold på Julemærkehjemmene

Fra september vil de fem Julemærkehjem igen være fyldt helt op med børn. Nye corona-retningslinjer sikrer, at alle børn kan føle sig trygge og sikre under deres ophold.

Coronaen har sat sit præg på Julemærkehjemmene denne sommer. Det har betydet, at der kun har været 131 børn på hjemmene mod de normale 198.  Men fra 1. september kan vi igen tilbyde alle vores pladser til børn.

Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har iværksat de nødvendige tiltag, så både børn, forældre og personale kan føle sig trygge på hjemmene.

Vi tilstræber at have så normal en hverdag som muligt på Julemærkehjemmene, hvor vi samtidig tager hensyn til at mindske smitterisikoen. På den måde kan vi fortsat tilbyde børnene det ophold, de har set frem til.

Holder afstand, hvor det er muligt

I dagligdagen sørger vi for, at afstandskriteriet bliver overholdt, hvor det et muligt. Under de daglige aktiviteter og samvær er der ingen krav til gruppestørrelse. Det gælder både ude og inde.

Vi har rykket træningsmaskinerne mv., så der er den anbefalede afstand mellem børnene, når de dyrker motion. Der er ikke længere krav om, at der maks. må sove to børn pr. værelse. De skal dog sove med mindst en meters afstand målt fra ”næsetip til næsetip”.

Højt niveau af hygiejne

Personalet på Julemærkehjemmene er oplært i optimal håndhygiejne. Ved opholdets start lærer de alle børn, hvordan de opnår god    håndhygiejne gennem håndvask og brug af håndsprit. Desuden bliver børnene undervist i Sundhedsstyrelsens fem gode råd om at beskytte sig selv og andre mod smitte. 

Kun én voksen pr barn indendørs

Også forældre og andre pårørende er underlagt de nye retningslinjer. Som udgangspunktet må to voksne ledsage barnet til indgangen til Julemærkehjemmet, mens kun en voksen må følge med barnet ind. Dog må de nye børn gerne ledsages af to voksne, når de kommer første gang.

Der kan dog gælde forskellige regler på de enkelte hjem, så længe man overholder Sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Karantæne ved udlandstur

Et barn kan risikere at komme i karantæne. Det sker, hvis barnet i løbet af sit ophold besøger et land, Udenrigsministeriets rejsevejledning ikke anbefaler, at man rejser til. I så fald må barnet ikke komme tilbage til Julemærkehjemmet de første 14 dage efter hjemkomsten. 

Vores forholdsregler kan selvfølgelig blive justeret, alt efter hvilke ændringer sundhedsmyndighederne melder ud.

Vi glæder os til at tage  imod alle børn.


Kost, motion og pædagogik

Sådan hjælper vi

Søg om ophold på et Julemærkehjem

Ansøg

Giv børn en ny start

Støt børnene