Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

COVID-19 (Coronavirus)

SÅDAN  FORVENTER VI AT ÅBne JULEMÆRKEHJEMMENE 

D. 6. april 2020 åbnede regeringen og myndighederne op for, at børn til og med 5. klassetrin kan komme i skole og daginstitution igen efter påske. Men hvad betyder det for Julemærkehjemmene?


  Julemærkehjemmene følger regeringens og Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til Covid-19. På nuværende tidspunkt forventer vi, at vi kan begynde at åbne Julemærkehjemmene op igen fra mandag d. 20. april 2020 for børn til og med 5. klassetrin.

  Men: Vi kender endnu ikke sundhedsmyndighedernes nøjagtige retningslinjer for, om vi kan åbne Julemærkehjemmene forsvarligt. Derfor holder vi os hele tiden orienteret og bruger påsken på at vurdere, om det er forsvarligt for børn, forældre og ansatte at åbne Julemærkehjemmene.


  Sådan arbejder vi med børnene under coronakrisen:

  Mens børnene er hjemme hos deres familier, gør vi alt, hvad vi kan for, at de føler sig trygge og i gode hænder. Vores pædagoger er i løbende kontakt med familierne og fokuserer på at hjælpe hver enkelt med rådighed, støtte og omsorg. I forhold til de nyeste udmeldinger fra regeringen om en mulig genåbning af Julemærkehjemmene, orienterer vi også familierne, så snart vi har nye informationer.

  Trygt rum i lukkede Facebook-grupper

  Hvert Julemærkehjem har oprettet lukkede facebookgrupper, hvor børn, pædagoger og forældre kan dele udfordringer, tips og ideer fra hverdagen hjemme. De lukkede grupper danner et trygt miljø, hvor vi sammen – i ord, billeder og video - deler både det, der går godt, og hjælper hinanden med det, der er svært.

  Løbende dialog med pædagogisk personale

  Der er 1-1-opfølgning med børnene 1-2 gange om ugen. Børnene og familierne har individuelle behov, og det er vores pædagogers opgave at støtte de pågældende familier bedst muligt lige nu.

  Skoleundervisning

  Julemærkebørnene følger deres undervisningsplaner fra hjemskolen på sammen måde som andre skoleelever. Der er lavet konkrete planer for det enkelte barn med udgangspunkt i deres klassetrin.

  ’Live-sessions’ på Facebook og Instagram:

  Enkelte Julemærkehjem laver live-sessions på sociale medier, hvor børnene har mulighed for at deltager i motion, konflikt-håndtering, dans.

  Vi vurderer løbende, hvordan vi kan forbedre vores indsats over for Julemærkebørnene og tilpasse vores initiativer mod de behov, både børnene og forældre har. Når børnene kan vende tilbage til Julemærkehjemmene, fortsætter de deres ophold, hvor de slap.

  Vi håber på jeres forståelse for situationen og glæder os, til Julemærkehjemmene igen summer af liv.

  Vi står sammen - men på afstand.

  Kærlig hilsen os alle Julemærkefonden