Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

COVID-19 (Coronavirus)

Julemærkefonden d. 15. maj 2020

 alle børn
TILBAGE PÅ JULEMÆRKEHJEMMENE  

De ældste skolebørn i Danmark kan komme tilbage i skole igen efter corona-lockdown. Det betyder også, at Julemærkehjemmene kan sige velkommen tilbage til børn fra 6. klasse og opefter, som har været hjemme hos deres familier siden midten af marts.


  Julemærkehjemmene følger regeringens og Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til Covid-19 og genåbning af skoler og institutioner. Og de opdaterede afstandskrav betyder, at vi har mulighed for at tage flere børn tilbage på Julemærkehjemmene. Således kan vi nu tage imod 131 børn ad gangen på vores fem Julemærkehjem mod en normal belægning på 198 børn. De børn, der har været hjemsendt, får alle sammen mulighed for at komme tilbage til os. Men børn, der står på venteliste, kan desværre risikere, at der går længere tid end normalt, før vi kan sige velkommen til dem.

  I genåbningsperioden har vi fokus på at opretholde vores høje pædagogfaglige niveau for børn på Julemærkehjem. Som led i landets genåbningsplaner skal vi dog arbejde i mindre børnegrupper end normalt og fokusere endnu mere på rengøring. Det stiller nye krav til vores hverdag, og derfor kan vi på nuværende tidspunkt have en belægningsprocent på 66.

  Der kan gå op til tre måneder før de hjemsendte børn fra 6. klasse og opefter kan komme tilbage på Julemærkehjemmene. Vi ønsker at kunne hjælpe dem bedst muligt, og derfor vil de alle sammen få tilbudt et helt nyt ophold på Julemærkehjem på 10 uger.

  Hjælpearbejde i genåbningsperioden

  Vi tilstræber at opretholde en så normal hverdag på Julemærkehjemmene som muligt. Men den er anderledes under coronakrisen, og vi må finde nye veje for vores pædagogiske hjælpearbejde for udsatte børn og forældre. Meget foregår udendørs, og vi prioriterer aktiviteter, hvor vi kan imødekomme afstands- og hygiejnekravene.

  Nye rammer og retningslinjer betyder for eksempel, at børnene ikke kan bo mere end to sammen på et værelse. Børnene bor så vidt muligt med den samme værelseskammerat under hele opholdet og kan ikke besøge hinandens værelser.

  Vi kan eksempelvis heller ikke, som vi plejer, have børnene med i køkkenet. Derfor forgår madlavning individuelt for det enkelte barn, og børnene kan ikke smagsprøve hinandens mad eller være med til at dække bord op til måltiderne. Ligeledes er der også mere afstand mellem borde, stole, senge, motionsmaskiner og spinningcykler end vanligt, så vi kan overholde afstandskravene.

  Arbejdet med forældrene, som normalt kommer på besøg i større grupper og er med til aktiviteter, er også anderledes på nuværende tidspunkt. Vi arbejder med digitale løsninger, så forældrene kan få sparring og rådgivning som de plejer, mens deres barn er på ophold på et Julemærkehjem.

  Vi vurderer løbende, hvordan vi kan forbedre vores indsats over for Julemærkebørnene og tilpasse vores initiativer mod de behov, både børnene og forældre har. 

  Vi håber på jeres forståelse for situationen.

  Kærlig hilsen os alle på Julemærkehjemmene