Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

GULLASCHSUPPE

Opskriften er fra Julemærkehjemmet Liljeborg og er til 4 personer.

Ungarnsk gullasch suppe

Det skal du bruge:

  • 600 g skært oksekød i tern, max. 10% fedt
  • 3 løg, i tern
  • 1 spsk paprika
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger, okse
  • 12 store kartofler, i tern
  • 6 gulerødder, i tern
  • 1 peberfrugt, i strimler eller tern
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1-2 spsk salt

TIP!

Skal suppen være mere fyldig, kan man tilsætte porrer.

Til et barn anbefaler vi på Julemærkehjemmet Liljeborg ¼ af portionen sammen med et stykke fuldkornsflutes.


Sådan gør du:

Kød og løg brunes i gryden sammen med paprika.

Tilsæt vand og bouillonterning. Koges i ca. 1 time til det er næsten mørt.

Tilsæt kartofler, gulerødder, peberfrugt, hakkede flåede tomater, hvidløg, salt og peber.

Suppen kan serveres med grovflutes med mindst 5-8% kostfibre.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss