Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

GULLASCHSUPPE

Opskriften er fra Julemærkehjemmet Liljeborg og er til 4 personer.

Ungarsk gullasch suppe

Det skal du bruge:

  • 600 g skært oksekød i tern, max. 10% fedt
  • 3 løg, i tern
  • 1 spsk paprika
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger, okse
  • 12 store kartofler, i tern
  • 6 gulerødder, i tern
  • 1 peberfrugt, i strimler eller tern
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1-2 spsk salt

TIP!

Skal suppen være mere fyldig, kan man tilsætte porrer.

Til et barn anbefaler vi på Julemærkehjemmet Liljeborg ¼ af portionen sammen med et stykke fuldkornsflutes.


Sådan gør du:

Kød og løg brunes i gryden sammen med paprika.

Tilsæt vand og bouillonterning. Koges i ca. 1 time til det er næsten mørt.

Tilsæt kartofler, gulerødder, peberfrugt, hakkede flåede tomater, hvidløg, salt og peber.

Suppen kan serveres med grovflutes med mindst 5-8% kostfibre.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®