Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

BAGT TORSK MED RØDBEDE, PEBERROD OG BACON

Opskriften er til 4 personer.

Bagt torsk med grøntsager

Det skal du bruge:

  • 600 g torskefilet uden skind
  • 150 g kalkunbacon, i tern
  • 1 spsk peberrod, revet
  • 1 lille håndfuld persille
  • 2 spsk kapers
  • 1000 g rødbeder
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber

TIP!

Til yoghurtdressing kan du blande 2 dl græsk yoghurt 2% med ½ tsk citronsaft, 1 fintsnittet forårsløg og smage til med salt og peber.

Til et barn anbefaler vi på Julemærkehjemmet Liljeborg ¼ af portionen sammen med 3 kartofler, 3 spsk yoghurtdressing og salat. Prøv evt vores spidskåls- eller blomkålssalat, som du finder her i kogebogen.


Sådan gør du:

Læg fisken i serveringsfad, som er smurt og krydr med salt og peber. Fisken bages i 10-12 minutter ved 200 grader til den akkurat er gennemstegt og ikke er gennemsigtig længere.

Kog rødbederne, så de stadig har lidt bid, ca. 15-20 minutter.

Køl dem af og smut skallen af. Skær rødbederne i små tern og kom dem i en skål.

Riv peberrod og vend med citronsaft og olie. Smag til med salt og peber og drys til sidst med grofthakket persille.

Steg bacon sprød i ovnen i ca. 10 minutter ved 225 grader og bland det hele. Baconen drysses over torsken inden servering.

Retten servers sammen med kogte kartofler samt grøntsager.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss