GRATIS OPSKRIFTHÆFTE

Få et gratis opskrifthæfte med nemme og lette juleopskrifter fra Julemærkehjemmene.

Nej takJa tak

Julemærket 2020JulekortGavemærkerPinsKogebøgerVis din støttee-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe JuleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

BAGT TORSK MED RØDBEDE, PEBERROD OG BACON

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 600 g torskefilet uden skind
  • 150 g kalkunbacon, i tern
  • 1 spsk peberrod, revet
  • 1 lille håndfuld persille
  • 2 spsk kapers
  • 1000 g rødbeder
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt

Serveringsforslag:

Retten servers sammen med kogte kartofler samt grøntsager.

Til et barn anbefaler vi på Julemærkehjemmet Liljeborg ¼ af portionen sammen med 3 kartofler, 3 spsk yoghurtdressing og salat. Prøv evt vores spidskåls- eller blomkålssalat, som du finder her i kogebogen.

Til yoghurtdressing kan du blande 2 dl græsk yoghurt 2% med ½ tsk citronsaft, 1 fintsnittet forårsløg og smage til med salt og peber.

Sådan gør du:

Læg fisken i serveringsfad, som er smurt og krydr med salt og peber. Fisken bages i 10-12 minutter ved 200 grader til den akkurat er gennemstegt og ikke er gennemsigtig længere.

Kog rødbederne, så de stadig har lidt bid, ca. 15-20 minutter.

Køl dem af og smut skallen af. Skær rødbederne i små tern og kom dem i en skål.

Riv peberrod og vend med citronsaft og olie. Smag til med salt og peber og drys til sidst med grofthakket persille.

Steg bacon sprød i ovnen i ca. 10 minutter ved 225 grader og bland det hele. Baconen drysses over torsken inden servering.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.