Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Mit livs gave

Arv og testamente

YRSA LEVER I NUET, MEN TÆNKER OGSÅ PÅ EFTERTIDEN

Yrsa er en særdeles aktiv kvinde, der elsker at rejse og involvere sig i foreninger. Men selvom hun har travlt med at leve livet, har hun også tænkt over, hvad der skal ske, når hun ikke er her mere. I sit testamente har hun valgt at tilgodese velgørende organisationer.

Det Gode Testamente - arvesamarbejde
Yrsa Mortensen

I en hyggelig lejlighed i Aalborg bor Yrsa Mortensen. Yrsa er et socialt menneske, der godt kan lide at møde og hjælpe andre, og hun er derfor med i mange foreninger. Artikel med Yrsa Mortensen, Det Gode Testamente, 08.11.2019


Elsker at rejse og opleve

Yrsa er enebarn og hendes forældre døde for mange år siden. Alligevel føler hun sig på mange måder stadig som en del af en familie. – Jeg er aktiv i mange foreninger, og det har givet mig en masse venner og nogle tætte veninder, som jeg hygger med og oplever ting sammen med.

Yrsa elsker også at rejse og gør det tit. – Jamen jeg går meget op i at arrangere ting for venner og veninder, og jeg elsker, når de kommer og siger ”Yrsa, skal vi tage dér og dér hen”. Det kan vi da godt, og så begynder jeg at bestille hoteller og arrangere, hvad vi skal opleve.

Mange kan godt føle, at det er svært at vælge mellem sagerne, og det har da også været vanskeligt for Yrsa. – Men så kiggede jeg tilbage på det, der har betydet noget for mig og min familie, og så er det blevet de ting, jeg har valgt at støtte.

Yrsa har fordelt sin arv ligeligt mellem tre organisationer og giver et godt råd med på vejen. – Jeg vil anbefale, at man kigger på, hvad man har lavet gennem livet – finde det vigtigste og så tage det videre i testamentet.


Jeg forsøger hele tiden at leve i nuet, og jeg synes jo ikke, jeg er blevet så gammel, som jeg er blevet.
Men så giver det en god følelse at have skrevet velgørenhed ind i mit testamente.

Yrsa Mortensen


Det haster med at skrive testamente

Yrsa oplever, at mange venner og veninder har svært ved at få taget sig sammen til at skrive testamente.

– Det er dejligt at få gjort, og jeg tænker ofte på, gid andre også ville gøre det. Flere af mine veninder siger stadigvæk, at de skal have skrevet testamente, men de udsætter det, fordi det er svært at tage sig sammen til at komme op til advokaten. Og han koster jo også penge. Jo, jo, men for det første kender du ikke dagen i morgen. For det andet er det ikke sjovt, hvis arvingerne skal skændes om det hele. Så de penge er givet godt ud.

Det med alder er en svær ting

– Jeg forsøger hele tiden at leve i nuet, og jeg synes jo ikke, jeg er blevet så gammel, som jeg er blevet. Men når jeg kigger på andre og deres børn, så kan jeg jo godt se, at jeg er blevet noget ældre. Selvom jeg ikke bryder mig om det, så hænger jeg jo ude i det sidste led. Men så giver det en god følelse at have skrevet velgørenhed ind i mit testamente.

Fakta om arv og testamente - bliv klogere

Piger laver hjerte

Sådan gør du, hvis du vil betænke andre i dit testamente.

Overvejer du testamente?

Har du talt med dine nærmeste om arv og testamente?

kvinde leger med sine børn

Bliv inspireret af andre og få gode råd i vores guide til arv og testamente.

FÅ GRATIS RÅD AF DET GODE TESTAMENTE

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem en række af landets velgørende organisationer, som er gået sammen for at være bedre til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed.

Det Gode Testamente står bag websitet detgodetestamente.dk, hvor der kan hentes inspiration, vejledning og gratis advokatrådgivning, hvis du ønsker at betænke en god sag i dit testamente.

Det Gode Testamente
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss