Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

SVENSK PEBERKAGE MED ÆBLE OG KANEL

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Jon Daniel Eklund.

Svensk peberkage
Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 100 g smør, stuetempereret
  • 50 g smagsneutral olie
  • 3,5 dl brun farinsukker
  • 3 store æg
  • 1,5 dl cheasy fraiche (5%) eller skyr
  • 2 små æbler eller 1 stort
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 1,5 spsk. kanel
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1,5 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Pisk smør og farinsukker sammen i en stor skål. Tilsæt et æg ad gangen og pisk ingredienserne hurtigt sammen.

Riv æblerne groft og bland dem i dejen sammen med cheasy fraiche. Sigt melet i til sidst og brug en dejskraber til at vende dejen sammen.

Bland krydderier og bagepulver i og hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter.

Tip: Du kan bruge en sjov form, som kan give kagen et flot mønster. Drys evt. en lille smule mel i formen, så du er sikker på, kagen kan komme ud.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

ssssss