Prøv vores nye samtalespil

Få en gratis prøve på spillet, hvor alle vinder. Lær dig selv og din familie bedre at kende.

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

SVENSK PEBERKAGE MED ÆBLE OG KANEL

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Jon Daniel Eklund.

Svensk peberkage
Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 100 g smør, stuetempereret
  • 50 g smagsneutral olie
  • 3,5 dl brun farinsukker
  • 3 store æg
  • 1,5 dl cheasy fraiche (5%) eller skyr
  • 2 små æbler eller 1 stort
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 1,5 spsk. kanel
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1,5 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Pisk smør og farinsukker sammen i en stor skål. Tilsæt et æg ad gangen og pisk ingredienserne hurtigt sammen.

Riv æblerne groft og bland dem i dejen sammen med cheasy fraiche. Sigt melet i til sidst og brug en dejskraber til at vende dejen sammen.

Bland krydderier og bagepulver i og hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter.

Tip: Du kan bruge en sjov form, som kan give kagen et flot mønster. Drys evt. en lille smule mel i formen, så du er sikker på, kagen kan komme ud.

Velbekomme.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
ssssss