Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

DADELKUGLER MED CHOKOLADE OG MYNTE

Opskriften er til 25 - 30 stk. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Thomas Evers Poulsen.

Dadelkugler med chokolade og mynte

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 200 g hasselnødder
  • 200 g dadler uden sten
  • 85 g mørk chokolade (evt. uden sukker for en lettere udgave)
  • 50 g kokosmel
  • 5 g frisk mynte
  • 1 spsk. smeltet neutral kokosolie

Sådan gør du:

Bag hasselnødderne i ovnen ved 200 grader varmluft i 10 min. Lad nødderne køle af og blend dem herefter til små stykker sammen med chokolade, kokosmel og mynte. Tilsæt dadler og kokosolie og blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Kom eventuelt mere kokosolie i, hvis massen er for tør.

Rul små kugler af dadelmassen og tril dem eventuelt i lidt ekstra finthakkede hasselnødder og chokolade. Opbevar daddelkuglerne køligt indtil servering.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

ssssss