Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

RISENGRØD MED APPeLSIN OG SOLBÆRPULVER

Opskriften er til 2 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Lasse Skjønning Andersen.

Risengrød med appelsin og solbær

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 100 g grødris (alternativt fuldkornsgrødris, som er forkogt)
  • 0,75 l skummetmælk
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 appelsin
  • En håndfuld valnødder
  • 1 spsk. frysetørret solbærpulver (kan købes i velassorterede supermarkeder eller på nettet)

Sådan gør du:

Kom grødris og skummetmælk i en tykbundet gryde og kog grøden op ved svag varme. Rør jævnligt i gryden, så mælken og risene ikke brænder på. Når risene er møre, men stadigvæk har en lille smule bid, er grøden færdig og smages til med salt.

Rist valnødderne på en varm pande og skræl appelsinen og skær den i tern. Server grøden med nødder, appelsin og frysetørret solbærpulver på toppen.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

ssssss