Prøv vores nye samtalespil

Få en gratis prøve på spillet, hvor alle vinder. Lær dig selv og din familie bedre at kende.

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

RISENGRØD MED APPLESIN OG SOLBÆRPULVER

Opskriften er til 2 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Lasse Skjønning Andersen.

Risengrød med appelsin og solbær

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 100 g grødris (alternativt fuldkornsgrødris, som er forkogt)
  • 0,75 l skummetmælk
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 appelsin
  • En håndfuld valnødder
  • 1 spsk. frysetørret solbærpulver (kan købes i velassorterede supermarkeder eller på nettet)

Sådan gør du:

Kom grødris og skummetmælk i en tykbundet gryde og kog grøden op ved svag varme. Rør jævnligt i gryden, så mælken og risene ikke brænder på. Når risene er møre, men stadigvæk har en lille smule bid, er grøden færdig og smages til med salt.

Rist valnødderne på en varm pande og skræl appelsinen og skær den i tern. Server grøden med nødder, appelsin og frysetørret solbærpulver på toppen.

Velbekomme.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
ssssss