Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Fire Julemærkebørn og 500 hjælperyttere cykler fra Roskilde til Frederiksberg

Velgørenhedsløbet er et motionscykelløb, der følger en del af ruten på sidste etape af PostNord Danmark Rundt. Fire børn fra Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde har trænet benhårdt for at kunne cykle turen på 108 km sammen med 500 andre deltagere. 

Søndag den 25. august skal de tidligere Julemærkehjemsbørn Christopher, Marie, Peter og Marcus cykle fra Roskilde til Frederiksberg. Det gør de til Velgørenhedsløbet – et traditionsrigt motionscykelløb, der er en del af sidste etape af PostNord Danmark Rundt. Med sig har de fire børn en ordentlig flok hjælperyttere. 500 motionscyklister deltager nemlig også.

Løbet er på i alt 108 km og har været et stort tilløbsstykke. Således er alle pladser i løbet udsolgt et godt stykke tid i forvejen, og på opløbstrækningen på Frederiksberg vil tusindvis af tilskuere stå klar for at klappe både de fire børn og resten af deltagerne helt over målstregen.

Jeg tog på Julemærkehjem, fordi jeg havde brug for at komme lidt væk fra skolen. Det var rigtigt godt, og jeg fik lært en masse om mig selv og fik også nye venner. Så da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at køre med i Velgørenhedsløbet, så behøvede jeg ikke tænke længe over det.

-   Marie Preisler Scheel Thomsen,  cykelrytter og tidligere Julemærkebarn

Det bliver hårdt – men det skal nok gå

”De fire modige børn har alle været på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde, og herfra har de kastet sig ud i den kæmpe cykeludfordring. De har trænet benhårdt hele foråret for at blive klar til turen. Marie Preisler Scheel Thomsen fra Gundsømagle er blandt fire børn. 

Hun fortæller:

- Jeg tog på Julemærkehjem, fordi jeg havde brug for at komme lidt væk fra skolen. Det var rigtig godt, og jeg fik lært en masse om mig selv og fik også nye venner. Så da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at køre med i Velgørenhedsløbet, så behøvede jeg ikke tænke længe over det. Også fordi jeg i forvejen cykler en hel del. Jeg har aldrig cyklet så langt før. Det bliver hårdt – men det skal nok gå, og jeg glæder mig rigtig meget til at opleve stemningen.

Se video fra træningen sammen med Thomas Skov

TV-vært Thomas Skov har trænet med de fire julemærkebørn.  Det er der kommet disse to sjove videoer ud af


Samler penge ind til Julemærkefondens arbejde for udsatte børn

Velgørenhedsløbet arrangeres af PostNord, Danmarks Cykle Union og Julemærkefonden. Også Roskilde Kommune støtter. Deltagergebyret går ubeskåret til at hjælpe børnene på landets Julemærkehjem.

Også under resten af PostNord Danmark Rundt er der fokus på Julemærkefondens arbejde på forskellige måder. Fx er Julemærkefonden navnepartner på løbets fightertrøje, der hylder feltets mest angrebsivrige ryttere – dem der ligesom børnene på Julemærkehjem kæmper og viser særlig fightervilje

Peter Kjær Jensen, adm. direktør i PostNord Danmark, siger:

- Vi har i PostNord faktisk støttet Julemærkefonden lige siden starten i 1904, hvor postekspedient Einar Holbøll tog initiativ til at lade indtægterne fra julemærkerne støtte syge børn. Det er en vigtig del af vores virksomheds historie. Derfor betyder det meget for os også i dag at kunne være med til at støtte det imponerende arbejde, som landets Julemærkehjem gør for børn, der har det svært, og ændre deres modvind til medvind.