Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

JULEMÆRKEMARCHEN SLOG REKORD - IGEN

Regnen silede ned ved sidste års Julemærkemarch. Alligevel lykkedes det de 16.000 friske børn og voksne at samle et rekord stort beløb ind til Julemærkebørnene.

Grevinde Sussie og Grev Ingolf er ambassadører

Grevinde Sussie og Grev Ingolf af Rosenborg er ambassadører for Julemærkemarchen. De ses her med den store check sammen med en glad direktør for Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen, og formand for Julemærkemarchen, Birthe Juul.

Der er altid skruet op for julestemningen, når donationen fra Julemærkemarchen bliver offentliggjort. I år var ingen undtagelse. Børn, forældre og frivillige var inviteret til det sønderjyske Julemærkehjem Fjordmark, hvor festlighederne foregik. Julemærkebørnene underholdt gæster med sang og musik, den rare juledame havde gaver med, og dagens højdepunkt var selvfølgelig, da donationen på de i alt 1.285.000 kr. blev afsløret med efterfølgende stor jubel fra de tilstedeværende.

”Det er altid dejligt at kunne give penge til Julemærkehjemmene. Jeg tror, rekorden skyldes nytænkning både ude på startstederne og i bestyrelsen,” fortæller formand for Julemærkemarchen, Birthe Juul, der i otte år har været med til at stable Julemærkemarchen på benene.

Foruden donationen til Julemærkefonden, modtager hvert  Julemærkehjem også   en donation fra Julemærkemarchen. Den samlede donation løber op i 1.350.000 kr. 


En årelang indsats

Siden 1977 er Julemærkemarchen blevet afhold hvert år til fordel for børn på Julemærkehjem, og i 2018 var det 42. gang, børn og voksne marcherede med. Det er frivillige, der sørger for, at motionsbegivenheden finder sted hvert eneste år den første søndag i december - med nu i alt 66 startsteder fordelt i hele landet.

”Vi er simpelthen dybt taknemmelige for Julemærkemarchens store frivillige indsats for Julemærkesagen. Så mange mennesker bruger deres kostbare tid på at arrangere og markedsføre et landsdækkende event – og tusindvis af mennesker møder op og donerer penge til os. Jeg bliver rørt over det hvert eneste år,” siger direktør Søren Ravn Jensen om Julemærkemarchens arbejde.

For Julemærkemarchens formand har det altid været helt naturligt at yde en frivillig indsats for en god sag:

”Jeg har altid været frivillig på den ene eller anden måde. Det, der driver mig, er glæden ved at hjælpe andre. Det kick man får, når alting spiller og adrenalinen kører på det højeste. Og bagefter kan man se resultatet af det, man har lavet. Julemærkesagen er vigtig i vores samfund,” slutter Birthe Juul.

Ved overrækkelsen af Julemærkemarchens donation d. 10. marts 2019 var der som vanligt gaver til alle børnene.


Vil du med næste gang?

Julemærkemarchen falder altid den første søndag i december. Men også i juli er det muligt at gå en tur til fordel for Julemærkebørnene. Det foregår d. 21. juli 2019 kl. 11:00 med start fra Pjerrots Hus i Dyrehaven. Vil du være med?