Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerSærarkNytrykPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnere-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

GRØNKÅL MED PÆRE,  PERLEBYG OG HASSELNØDDER fra Julemærkehjemmet LILJEBORG

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 2 dl perlebyg 
  • 200 g grønkål
  • 2 pærer, i både
  • ½ dl hasselnødder, ristede og hakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 citron, både saft og revet skal
  • ½ tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du:

Kog perlebyg med lidt salt i 12-15 minutter, indtil de er ”al dente”. Dræn vandet fra. 

Pluk bladene af grønkålen. Skyl og blancher den i rigeligt letsaltet vand i 1 min. Kom kål og korn i en skål. 

Skær pærer i både. 

Rist hasselnødder og hak dem i mindre stykker. 

Vend kål og korn med pærer, hasselnødder, olivenolie. 

Smag til med citronsaft og skal (kun det gule), salt og peber samt lidt sukker.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.