Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

GRØNKÅL MED PÆRE,  PERLEBYG OG HASSELNØDDER fra Julemærkehjemmet LILJEBORG

Opskriften er til 4 personer.

Grønkål salat med pære, nødder og perlebyg

Det skal du bruge:

  • 2 dl perlebyg 
  • 200 g grønkål
  • 2 pærer, i både
  • ½ dl hasselnødder, ristede og hakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 citron, både saft og revet skal
  • ½ tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du:

Kog perlebyg med lidt salt i 12-15 minutter, indtil de er ”al dente”. Dræn vandet fra. 

Pluk bladene af grønkålen. Skyl og blancher den i rigeligt letsaltet vand i 1 min. Kom kål og korn i en skål. 

Skær pærer i både. 

Rist hasselnødder og hak dem i mindre stykker. 

Vend kål og korn med pærer, hasselnødder, olivenolie. 

Smag til med citronsaft og skal (kun det gule), salt og peber samt lidt sukker.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®