Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til 4 personer.
Bland mel, salt, tahin og æg i en skål. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med vand og rul den herefter ud med en kagerulle, så den passer i en form på ca. 24. cm. Kom dejen i formen og forbag bunden ved 175 grader i 10 minutter.
Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tern. Skær herefter løg i både og kog dem sammen med blomkålen i fem minutter. Afdryp grøntsagerne i en sigte.
Rør æg, skyr, mælk, salt, peber, revet muskatnød og ost sammen i en skål. Vend blomkål, løg og persille i. Fordel ægge- og grøntsagsmassen på tærtebunden og bag tærten ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Tærten serveres sammen med en lækker salat.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter